Gemeente eert winnende dammers

Slimme koppen van De Kameleon leveren een topprestatie

Een viertal slimme koppen van het Eureka-onderwijs op Sarkonschool de Kameleon (https://www.basisschoolkameleon.nl/pg-32858-7-130410/pagina/basisschool_de_kameleon_julianadorp.html) hebben zich van hun beste kant laten zien door de provinciale finale schooldammen te winnen. Hun leraar Joost is apetrots. “Ze gaan nu op naar de landelijke halve finale en ik weet zeker dat ze ons daar weer gaan verrassen met een topprestatie!”

Op De Kameleon kunnen leerlingen kiezen voor lessen in verschillende strategische spellen. “Daniel, Mels, Kristan en Teun kozen voor dammen en kregen drie maanden lang elke week een uurtje les van de damleraar die op school komt. Zolang ze in het toernooi zaten, kregen ze van hem extra begeleiding, wat heeft geleid tot deze geweldige prestatie.”

Deze bijzondere overwinning trok zelfs de aandacht van de gemeente Den Helder. Wethouder Fotogi Camara vereerde de school met een bezoek om de kampioenen persoonlijk te feliciteren. “Het was een bezoek vol enthousiasme en leerrijke momenten”, zegt Joost. “Enkele van onze leerlingen namen de rol van gastheer en gastvrouw op zich om de wethouder hartelijk te ontvangen. Na zijn jas opgehangen te hebben gaven ze de wethouder een rondleiding door onze prachtige school en vertelden over ons onderwijs.”

Uiteraard werd er ook een potje gedamd. Dammers Daniel en Mels gaven de wethouder instructies over sterke damformaties op het dambord, waarna hij onder leiding van de dammers Kristan en Teun zelf strategische zetten uitprobeerde.

“Het was een geweldige interactie die onze kinderen niet snel zullen vergeten”, aldus een enthousiaste Joost. “Zeker niet toen bleek dat de wethouder ook nog een mooi presentje namens de gemeente uitdeelde als blijk van waardering voor hun harde werk en prestaties.”

Zaterdag 20 april is de landelijke halve finale.

 

Wederom een mooi voorbeeld van leren met LEV!

Sarkon - leerkrachten Joelle en Gerben Op de Elft dec2023 Sarkon - leerkrachten Joelle en Gerben Op de Elft dec2023
Sarkon - Aloysius 100 jaar dec2023 (1) Sarkon - Aloysius 100 jaar dec2023 (1)