Meer talent in huis dan zelf gedacht

Studenten vormen plg 'Sarkon got talent'

Onze studenten hebben vaak meer kennis en kunde in huis dan ze zelf denken. Belangrijke kennis en kunde waarvan we allemaal kunnen leren. Daarom zijn alle schoolopleiders binnen Sarkon een professionele leergemeenschap (PLG) ‘Sarkon got Talent’ gestart. Want dat we talent in huis hebben, dat is een feit.

Schoolopleiders Robina en Caroline vormen, samen met Rik Bruin (instituut opleider binnen IPabo (https://www.ipabo.nl/)), en de veertien IPabo studenten van de scholen in Schagen en Breezand ook een dergelijke PLG waarin niet alleen zij van elkaars talenten leren, maar waarin wij op onze beurt ook veel van hen leren.

Net als alle andere studenten binnen Sarkon toerden zij vorige maand samen langs de scholen waar ze werkzaam zijn, in hun geval Aloysius (https://www.aloysiusschagen.nl/pg-28243-7-84840/pagina/welkom.html), De Rank (https://www.derank-schagen.nl/tp-31373-2/derank), St Jan (https://www.stjanbreezand.nl/pg-31695-7-116407/pagina/sintjan_rk_basisschool_breezand_altijd_in_beweging.html) en De Vogelweid (https://www.vogelweid.nl/pg-547-7-82961/pagina/welkom_bij_de_vogelweid.html). Ze volgden er elkaars lessen aan de hand van een kijkvraag. Na iedere les was er reflectie door middel van het reflectiemiddel van Korthagen en werden de bevindingen onderling besproken.

Het resultaat? Een ongelooflijk leerzame dag vol inspiratie en een flinke dosis energie om mee terug te nemen naar de eigen school en werkplek. Er werd gedeeld en gelachen, maar vooral geleerd. Geleerd met LEV.

Meer weten over stagelopen bij Sarkon? Neem vooral contact op met Carina Konijn (mailto:carinakonijn@sarkon.nl), zij is coördinator Schoolopleiden en beantwoordt jouw vragen met plezier!

Sarkon - opleidingen Ewise totaal dec2023 (1) Sarkon - opleidingen Ewise totaal dec2023 (1)
Sarkon - leerkrachten Joelle en Gerben Op de Elft dec2023 (1) Sarkon - leerkrachten Joelle en Gerben Op de Elft dec2023 (1)
Sarkon - leerkrachten Joelle en Gerben Op de Elft dec2023 Sarkon - leerkrachten Joelle en Gerben Op de Elft dec2023
Sarkon - opleidingen Ewise totaal dec2023 Sarkon - opleidingen Ewise totaal dec2023