Medezeggenschap doe je samen

Een training voor de MR-leden van Surplus, Kopwerk en Sarkon

“Het is echt heel bijzonder om dit vanuit drie besturen samen te organiseren,” zegt een van de initiatiefnemers Caroline Orij, Scholingscoördinator en Schoolopleider bij Stichting Sarkon. Samen met collega Gerda Blokdijk van Stichting Surplus (https://stichtingsurplus.nl/) organiseerde zij afgelopen maandag een basistraining voor nieuwe MR-leden.

Onmisbaar
Medezeggenschap is belangrijk binnen het onderwijs. Naast dat het een wettelijke verplichting is, is een MR een belangrijke bron van advies en informatie en bovendien helpt een MR bij het creëren van draagvlak. Kortom, een goed bestuur kan niet zonder goede medezeggenschap.

Een Medezeggenschapsraad (MR) bestaat uit ouders en personeelsleden en beslist onder andere mee over onderwijsinhoudelijke keuzes en over de besteding van de vrijwillige ouderbijdrage. Het is dan ook van belang dat MR-leden gedegen kennis hebben van hun rol, taken en rechten, ze nemen immers samen met het bestuur belangrijke besluiten.

Waardevol
Om die besluiten goed te kunnen nemen worden alle nieuwe MR-leden binnen Sarkon getraind, deze keer dus samen met de nieuwe MR-leden van Surplus en Kopwerk. Caroline: “We benadrukken dat de ouderraadsleden, nu ze elkaar kennen, ook onderling hun kennis en ervaringen kunnen delen. Zo wordt de training extra waardevol voor iedereen.” In maart volgt een verdiepende trainingsavond.

Ook onze MR-leden leren met LEV!

Kopie van Sarkon - opleidingen Ewise totaal dec2023 Kopie van Sarkon - opleidingen Ewise totaal dec2023