Intentieverklaring armoedebestrijding

Samen met 11 andere onderwijsinstellingen zet Sarkon een belangrijke handtekening

Twaalf onderwijsinstellingen uit Den Helder slaan de handen ineen voor armoedebestrijding op school. Donderdag 5 oktober ondertekenden afgevaardigden van Floriant (https://www.floriant.meerwerf.nl/), De Pijler (https://www.de-pijler.nl/), Scholen aan Zee (https://scholenaanzee.nl/), Kappio (https://www.kappio.nl/pg-29492-7-98586/pagina/kappio_spelenderwijs_wijzer.html), Vonk (https://www.vonknh.nl/),  De kleine reiziger (https://www.dekleinereiziger.nl/), SKDH (https://skdh.nl/), Meerwerf (https://www.meerwerf.nl/), Kopwerk (https://www.kopwerk.nl/), Haven 48 (https://skdh.nl/buitenschoolse-opvang-haven48/), De Lichtlijn (https://delichtlijn-levwn.nl/) en Sarkon de intentieverklaring ‘Samen tegen armoede’.

Deze overeenkomst tussen onderwijsinstellingen en kinderopvangcentra heeft als doel armoede op scholen te voorkomen en te bestrijden. De onderwijsinstellingen willen, in samenwerking met initiatiefnemer Financieel Fit (https://financieelfitdenhelder.nl/), de negatieve impact van armoede op het leerproces en op de algemene ontwikkeling van kinderen verminderen.

Met elkaar willen ze de kansenongelijkheid aanpakken in bijvoorbeeld het uitwisselen van kennis en ervaringen. Daarnaast gaan de partijen initiatieven ontwikkelen om bewustzijn te vergroten en de stigmatisering van armoede tegen te gaan met bijvoorbeeld voorlichtingscampagnes, gastcolleges en themaweken. Verder heeft de intentieverklaring als doel om ondersteuning te bieden aan kinderen die het financieel wat minder hebben. Dit kan zijn in de vorm van maaltijdvoorzieningen, studiebegeleiding en het bieden van toegang tot professionele zorg.

Kopie van Zonder titel (2) Kopie van Zonder titel (2)
Scherm­afbeelding 2023-10-08 om 22.36.06 Scherm­afbeelding 2023-10-08 om 22.36.06