Een training voor de Sarkon (G)MR

De (G)MR is een onmisbare schakel binnen een school en binnen Sarkon

 

Elke Sarkonschool heeft een MR, een medezeggenschapsraad. Sarkon als stichting heeft een GMR, een gemeenschappelijke medezeggenschapsraad. De leden van de (G)MR zijn een afvaardiging van ouders en leerkrachten en zijn dé verbinding tussen de kinderen en het (school)bestuur.

Een goede en bevlogen (G)MR is dus een onmisbare schakel voor een school en voor Sarkon als geheel. Elk schooljaar starten er nieuwe MR-leden. Om hen goed voor te bereiden op hun rol, worden ze uitgenodigd voor een training...

Die training werd dit jaar gegeven op een zeer warme 6 september in de avond, waar de enthousiaste groep zich verzamelde in het Sarkon trainingscentrum op Sarkonschool de Marinx in ’t Veld.

Tijdens de training werd vooral stilgestaan bij de Wet Medezeggenschap op Scholen (WMS) en werd de diepgaande betekenis ervan ontdekt. De rechten, plichten en bevoegdheden van (G)MR-leden werden onder de aandacht gebracht, waarbij het al snel duidelijk werd dat een (G)MR een essentiële rol speelt in de besluitvorming en de toekomst van onze scholen en Stichting Sarkon als geheel.

Alle deelnemers kijken ernaar uit om de nieuw vergaarde kennis in de praktijk te brengen en te werken. Ze zijn helemaal klaar voor de aftrap van het nieuwe schooljaar en klaar om nog meer bij te dragen aan goed onderwijs. Ook zij leren met LEV! 

 

Ontwerp zonder titel (1) Ontwerp zonder titel (1)
Ontwerp zonder titel Ontwerp zonder titel