Een gezonde prijs voor IKC Spoorbuurt

Wethouder Mary van Gent had een verrassing voor groep 6

 

“Gezond eten en gezond leven, weten wat je eet en wat het met je lijf en je geest doet is ongelooflijk belangrijk,” zegt wethouder Mary van Gent. Daarom schreef Hollands Kroon een wedstrijd uit onder basisschoolleerlingen in de gemeente: Hoe kunnen we gezond eten beter onder de aandacht bij kinderen krijgen?

In totaal hebben 149 leerlingen van zes verschillende scholen zich op dit onderwerp gestort en er les over gekregen, om daarna in groepjes heel goed na te denken over manieren om gezond eten beter onder de aandacht te krijgen. Dit leverde wel 45 ideeën op. Stuk voor stuk goede ideeën, maar er was er eentje het beste.

En dat was het idee van groep 6 van Sarkonschool IKC Spoorbuurt uit Anna Paulowna (https://www.ikcspoorbuurt.nl/pg-31424-7-108574/pagina/aankomst_ikc_spoorbuurt_anna_paulowna.html). Volgens de gemeente een ontzettend leuk, origineel en goed bedacht plan. Zij bedachten het maken van gezonde afhaalmaaltijden. Deze willen ze dan laten sponsoren door ondernemers, zodat ze goedkoop aangeboden kunnen worden. Met als resultaat: gezond en betaalbaar eten voor iedereen.

Dit winnende plan gaat Hollands Kroon uitvoeren, natuurlijk samen met de leerlingen van IKC Spoorbuurt. Maar dat is niet de enige prijs. De hele klas mag een dagje naar landgoed Hoenderdaell!

 

De gemeente Hollands Kroon (https://www.hollandskroon.nl/inwoners/nieuws/leerlingen-van-ikc-spoorbuurt-in-anna-paulowna-winnen-project-eten-is-leren?fbclid=IwAR1oo-rZREsjOLmVEkIwpg8E1i-y6PC5e4GD2K26-6iUcl0rwfKQaAuYIo0) maakte een #VIDEOVERSLAG (https://bit.ly/3pUcMWY) van de prijsuitreiking.

 

NB. De prijsvraag is onderdeel van het ’Het Eten is Leren!-lesprogramma’, ontwikkeld door Designathon Works (https://www.designathonworks.com/) in samenwerking met Microsoft, JOGG, Dieet & Co (https://www.dieetenco.nl/) en de gemeente Hollands Kroon (https://www.hollandskroon.nl/). 

Scherm­afbeelding 2023-07-18 om 11.48.20 Scherm­afbeelding 2023-07-18 om 11.48.20