Ambassadeur van Sail Den Helder

Sarkonschool De Windwijzer staat in het teken van Sail 2023!

 

Met een slaande scheepsbel en het hijsen van de vlag opende burgemeester de Boer en een delegatie van de Koninklijke Marine (https://www.defensie.nl/organisatie/marine) vandaag het schoolthema Sail Den Helder 2023 (https://saildenhelder.nl/) op Sarkonschool de Windwijzer (https://www.windwijzer.nl/pg-31870-7-120647/pagina/basisschool_de_windwijzer_den_helder.html) in Den Helder. De school is de officiële ambassadeursschool van het evenement, en de komende weken staan binnen de school geheel in het thema van de relatie tussen de stad en de zee. 

Als ambassadeursschool heeft de school, in samenwerking met de organisatie van Sail, Tech-connect en de Koninklijke Marine een aanbod voor basisscholen samengesteld, waarbij kinderen van basisscholen uit de Noordkop enthousiast worden gemaakt voor Sail Den Helder en zich meer verbonden voelen met de scheepvaart van de toekomst. 

Op De Windwijzer staat de hele school in de komende periode in het teken van Sail. Zo gaan de kinderen van de onderbouw een eigen schip bouwen met hout waar ze zich met rollenspel kunnen verplaatsen naar een tocht op zee. De middenbouw gaat een project uitvoeren met het Marinemuseum en de bovenbouw gaat meedoen aan de ontwerpwedstrijd en bezoekt het zeilschip USS Eagle. Daarnaast komen ouders met een nautisch beroep diverse workshops geven op school over hun werk, zoals de offshore, marine, KNRM en het loodswezen. In samenwerking met Triade maken de kinderen een Sail-kunstwerk en maken zij een expositie van ’Kunst van de Zee.’ Tot slot brengen de leerlingen uiteraard een bezoek aan Sail.

Als ambassadeursschool van Sail Den Helder verbindt De WIndwijzer zich met de maritieme omgeving van de school en ontstaat er samenwerking met bedrijven en organisaties uit de regio. Dit is leren met LEV (https://www.sarkon.nl/pg-33083-7-134361/pagina/sarkonkoers.html#:~:text=Sarkonscholen%20zijn%20een%20kloppend%20hart,de%20wereld%20om%20je%20heen.) in de praktijk.

Benieuwd naar de opening? De lokale omroep Regio Noordkop maakte er dit VERSLAG (https://www.youtube.com/watch?v=iwKWpllXzGg) van.

image10 image10
image5 image5
image6 image6
image7 image7
image9 image9