Een nominatie voor ‘een van de liefste juffen ooit’

Intern begeleider Marsha van De Trimaran in de running voor de titel IB'er van het jaar

“De steun en toeverlaat voor onze kinderen, ouders en leerkrachten”, zo omschrijft directeur Marijke Aarnoutse-Biersteker, van basisschool De Trimaran (https://www.basisschooldetrimaran.nl/pg-31879-7-121234/pagina/basisschool_de_trimaran_den_helder.html) haar collega Marsha Tol, de intern begeleider binnen de school. Zij is genomineerd voor de nationale titel ‘IB’er van het jaar’. “Een hele eer,” zegt ze zelf. “Maar vooral een hele mooie erkenning van dit vak.” Op dinsdag 14 maart hoort Marsha, tijdens de jaarlijkse ‘Landelijke IB-conferentie’ (https://www.instondo.nl/congressen/evenement/61-2_Landelijke-IB-conferentie)of zij de titel mee naar Den Helder mag nemen.

 

“Een intern begeleider in het primair onderwijs is verantwoordelijk voor de leerlingenzorg en heeft coördinerende en begeleidende taken,” licht Marijke toe. “In die rol helpt Marsha leerkrachten en ouders met hulpvragen over kinderen. Naast gesprekken met ouders en leerkrachten, is zij er uiteraard ook voor de kinderen. Die kunnen altijd met elke vraag bij haar terecht.”

 

De Trimaran
In 2006 startte Marsha binnen Stichting Sarkon als leerkracht. Na het volgen van de Hbo IB opleiding, ging ze in 2016 als IB’er aan de slag op interconfessionele basisschool de Trimaran. Waar zij, naar eigen zeggen, werkt in een fijn, warm en betrokken team. De Trimaran staat in de wijk Nieuw Den Helder, en kent een gemêleerde leerlingpopulatie. Zelf noemen ze het ook wel de maatschappij in het klein.

 

In haar rol als IB’er is ze vooral bezig met de vraag hoe dingen (nog) beter kunnen. Kwaliteit van het onderwijs continu verbeteren en daar haar steentje aan bijdragen is daarbij een van de doelen. “Vertrouwen op je gevoel en daarnaar durven handelen,” het is wat Marsha iedereen meegeeft in haar gesprekken. “Het is belangrijk om goed te luisteren naar wat een kind, ouder of leerkracht te zeggen heeft. Net als oprechte aandacht schenken aan elkaar, ondanks de drukte van de dag. Dit heeft altijd mijn prioriteit.”

 

Niet alleen de directeur is vol lof over IB’er Marsha, ook de kinderen, ouders en haar collega’s. Zo zegt een leerling uit groep 6 het volgende: “Ik vind het fijn om met juf Marsha te praten over mijn gevoelens en wat mij dwars zit. Als ik iets moeilijk vind om erover te praten met mensen, dan ga ik altijd even bij juf Marsha langs. Als we dan gepraat hebben, dan voel ik me veel fijner. Ik vind juf Marsha een van de liefste juffen ooit.”

 

Landelijke IB-conferentie
Tijdens de ‘Landelijke IB-conferentie’ komen professionals uit het hele land samen om te netwerken, kennis uit te wisselen en meer te leren van en over elkaar. En op deze IB-dag wordt traditiegetrouw de uitslag van de verkiezing ‘IB’er van het jaar’ bekend gemaakt. Binnen Sarkon en binnen de Trimaran is het duimen begonnen!

 

Het Noordhollands Dagblad schreef ook een leuk artikel over de nominatie van Marsha 👇🏻

PHOTO-2023-02-07-08-59-41 PHOTO-2023-02-07-08-59-41