Op expeditie naar de Trimaran

'Met de wind in de zeilen, samen op weg!'

De expeditie van onze bestuurder Mirjam Holwerda gaat in 2023 uiteraard weer verder. Deze keer bracht zij een bezoek aan Sarkonschool De Trimaran (https://www.basisschooldetrimaran.nl/pg-31879-7-121234/pagina/basisschool_de_trimaran_den_helder.html) in Den Helder. ”De bijzondere ligging, zo tussen de duinen en het winkelgebied Marsdiep, met als naaste buren de Kopgroepbibliotheek, valt direct op.”

’Met de wind in de zeilen, samen op weg!’ is het motto van De Trimaran. Samen met kinderen, ouders en teamleden kijkt de school steeds naar de volgende stap die nodig is om te groeien. Een maatschappij in het klein, waar aandacht is voor de brede ontwikkeling van kinderen, middels Kanjertraining, talentenmiddagen, kooklessen, sportinstuiven, de samenwerking met Triade en door het aanbieden van verlengde schooldagen.

Tijdens het bezoek aan de talentenmiddagen ervaart Mirjam de positieve energie van kinderen en teamleden die vrijkomt als zij hun talenten kunnen inzetten en ontdekken. ”Ongelooflijk leuk om dit in de praktijk te zien. De kinderen krijgen zo de kans zich op deze wijze echt te verdiepen in waar ze goed in zijn, of juist kennismaken met iets wat nieuw voor ze is. Zo maken de jongste leerlingen hun eigen huis van klei. Ze weten mij haarfijn uit te leggen waar klei vandaan komt en dat ze dat geleerd hebben van hun juf.

Verderop zijn er kinderen aan het wolvilten, dansen en borduren. Met behulp van vrijwilligers leren ze programmeren of dammen en worden uilenballen uitgeplozen. In de inspiratieruimte heerst een fijne sfeer, waar kinderen tijdens deze middag yoga volgen.

Wat opvalt is dat kinderen van verschillende leeftijden tijdens de talentenmiddagen samenwerken aan de activiteiten. Tijdens het koken bijvoorbeeld zie ik oudere kinderen het recept lezen en helpen zij de jongsten. Mooi om te zien dat jong en oud elkaar allemaal kennen op De Trimaran.

Hier wordt niet alleen steengoed onderwijs gegeven, hier krijgen kinderen de ruimte zichzelf te leren kennen door te oefenen en te spelen. En is dat nu niet precies wat kinderen het liefst doen?”

image_50459905 image_50459905
image_50442241 image_50442241
image_67236865 image_67236865
image image